Big Travel Firm CWT betaler $ 4,5 millioner Bitcoin løsepenge til hackere

CWT, et af de største rejsefirmaer i USA, betalte denne uge 4,5 millioner dollars i bitcoin til hackere, der infiltrerede firmaets computersystem og stjal følsomme forretningsdata. Det er uklart, om kundeoplysninger også blev kompromitteret.

Reuters rapporterede , at bitcoin-tegnebogen, der ejes af cybertyvene, modtog 414 BTC den 28. juli som betaling for løsepenge.

Til aktuelle priser ville løsepenge være mere værd end $ 4,8 millioner

Ifølge rapporten inficerede angribere CWT’s computernetværk med et løseprogram kaldet Ragnar Locker, som krypterede hele systemet, hvilket kun gjorde det tilgængeligt for hackere.

Kriminelle hævdede at have deaktiveret 30.000 computere, men virksomheden sagde senere, at dette tal var overdrevet, mens de bekræftede cyberangrebet, der tvang det til at lukke sine systemer.

”Vi kan bekræfte, at vores systemer midlertidigt har lukket ned som en forsigtighedsforanstaltning tilbage online, og hændelsen er nu ophørt,” citerede Reuters CWT.

”Mens undersøgelsen er i et tidligt stadium, har vi ingen indikationer af, at personlige identificerbare oplysninger / kunde- og rejsendeinformation er blevet kompromitteret.”

I deres løsepunktsmeddelelse hævdede hackerne at have stjålet to terabyte CWT-data, herunder faktureringsfiler, økonomiske rapporter, sikkerhedsdokumenter og personlige data, der tilhører ansatte, såsom e-mail-adresser og lønoplysninger.

De hævdede også at have „oplysninger om dine klienter som AXA Equitable, Abbot Laboratories, AIG, Amazon, Boston Scientific, Facebook, J&J, SONOCO, Estee Lauder og mange andre,“ ifølge en tweet af Jameswt, cybersikkerhedseksperten, der opdagede CWT-overtrædelsen.

I henhold til Reuters-rapporten sagde virksomheden, at det straks havde underrettet amerikanske retshåndhævende myndigheder og europæiske databeskyttelsesmyndigheder

Hackerne krævede oprindeligt $ 10 millioner til bitcoin for at gendanne CWT’s filer og slette alle de stjålne data, men firmaet, der blev hårdt ramt af den nye coronavirus, kunne kun nøjes med $ 4,5 millioner.

CWT, tidligere kendt som Carlson Wagonlit Travel, er det femte største rejsebureau i USA Virksomheden, der siger, at den leverer tjenester til 33% af virksomhederne på S&P 500 aktieindekset, omsatte 1,5 mia. Dollars i 2019.

Ransomware-angreb koster angiveligt virksomheder milliarder af dollars hvert år i afpresning.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert