Cryptocurrency industrin lockar talang

Chris Matta gick bort från Goldman Sachs Position till Venture Into Cryptocurrency
JP BUNTINX | 12 MAJ 2018 | 6:00 PM

Cryptocurrency industrin lockar talang från alla skredder av livet. Alla med ekonomisk expertis kan ha en liten fördel att hitta ett jobb i denna blomstrande sektor.

Olika Wall Street banker betalar också mycket uppmärksamhet åt Bitcoin och altcoins . Historien om Chris Matta är en ganska spännande, eftersom han planerar att öppna ett helt nytt kapitel i sin karriär.

Det nyfikna fallet av Chris Matta
Trots att han fick en hög profil på Goldman Sachs var Chris Matta inte nöjd med hur sakerna gick. Bara två dagar efter att ha befordrats i december 2017 bestämde han sig för att lämna företaget helt och hållet.

Att flytta upp ledningarna till vicepresidenten är en viktig milstolpe, men för Matta var det också ett oroande tecken. Tack vare Bitcoins hausseffektiva körning under samma period, måste ett tufft beslut fattas i snabb följd.

Vid den tiden arbetade Chris Matta med två tidigare kollegor på en ny kryptokurrency hedgefond . Att utnyttja det stigande intresset i Bitcoin är ett tillfälle som man helt enkelt inte går över.

Trots detta hoppar fartyget till denna osäkra industri med sin flyktiga natur inte ett beslut som de flesta kommer att avundas. För Matta var det en „beräknad risk“ enligt hans senaste diskussion om CNBC.

Det är också en stark indikation på hur kryptokurvor fortsätter att locka till sig talang. Inte bara människor utan jobb, men även de som har ett stabilt jobb håller ögonen på den växande industrin.

Om personer som Chris Matta kan vara övertygade om att hoppa fartyg, kommer framtiden att bli väldigt intressant. Det är mycket troligt att cryptocurrency kommer att bli att finansiera vad Wall Street var så många årtionden sedan.

Födelsen av Crescent Crypto
När avgången slutfördes började Chris Matta ställa upp Crescent Crypto. Den nya hedgefonden, som drivs av sig själv och två medskapare, kommer enbart att fokusera på kryptokurvor.

All erfarenhet som uppnåtts genom hans Goldman Sachs-stint kan utnyttjas. Det är ett intressant exempel på hur Wall Street är en „stepping stone“ snarare än ett slutmål för dem med stora ambitioner inom finanssektorn. Matta försvarar sitt beslut enligt följande:

„I kryptovärlden är varje månad som ett år i aktieutrymmet. Mängden saker som skulle förändras under den tiden, det antal medel som skulle komma på marknaden, skulle bara vara ett mycket svårare landskap för oss om vi försökte få saker att komma igång i februari. ‚”

Trots den ojämna starten till 2018 är intresset för kryptokurlighet fortfarande ganska högt. Crescent Crypto-teamet är övertygat om att bättre saker kan vara i horisonten. De förväntar sig att Bitcoin antingen slår noll eller går „storheter högre“.

Trots detta grova patch har företaget sett sin andel av den tidiga framgången. Flera nya anställda har anställts och företagets balansräkning ökar stadigt. Om sakerna går enligt plan kommer det att uppnås 50 miljoner dollar värda tillgångar senast 2018.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert